28 March, 2017
Studentët, lokomotiva e ndryshimeve
Nga: Dorentina A Kastrati
Edukimi

Studentët duhet të bëhen lokomotivë e ndryshimeve në këtë vend të vogël që po e shkruan një kapitull të ri në historinë e saj mjaft të vështirë.

Lexo më shumë
28 March, 2017
Papastërtia në Vendin Tonë
Nga: Lirim Januzaj
Ambienti

Nga Lirim Januzaj Secili nga ne, në ambientin ku jetojmë dëshiron te jetë i pastër. Ambienti është ai vend ku cili njeri zhvillon veprimtarinë e tij jetësore; pa të ai nuk mund te ekzistonte dhe se patjetër se në at vend që jeton e mban te pastër sepse njeriu duhet që t’a mbajë pastërti për […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Dhurimi i gjakut, aktivitet që shpëton jetë
Nga: Melisa Stojkaj
Shëndeti

  Të gjithë kemi mundësi të shpëtojmë jetë. Një mënyrë shumë e lehtë, e sigurtë dhe e shpejtë për ta bërë këtë është duke dhuruar  gjak. Vetëm një donacion gjaku ka potencial për të shpëtuar tri jetë. Dhurimi i gjakut është një nga aktivitetet vullnetare më të dobishme për komunitetin. Gjaku i dhuruar i ofrohet […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Problemet që ka Kosova me korrupsionin
Nga: Kreshnike Bruqi
Shëndeti, Të drejtat e njeriut, Politikë

Korrupsioni është një nga termat më të lakuar në vendin tonë qoftë në mediat televizive, bisedat e rëndomëta të qytetarëve dhe në fushatat e ndryshme që po ndërrmirren për luftimin e tij. Sot, me këtë term secili nga ne i definojmë rastet e  jashtëligjshme,  që dëmtojnë mbarëvajtjen e proceseve të cilat janë të lidhura drejtëpërdrejtë […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Të zhdukurit e luftës në Kosovë(1998-1999)
Nga: Kleita Koci
Të tjera, Uncategorized

Qeshtja e personave të zhdukur vazhdon të mbajë peng shoqërinë Kosovare që nga viti 1998. Si e tillë ajo do të duhej të trajtohet me prioritet nga faktori ndërkombëtar dhe vendor. Sipas Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, mbi 6050 persona janë raportuar të zhdukur si pasojë e luftës së fundit në Kosovë. Familjet e […]

Lexo më shumë
18 March, 2017
Korrupsioni në edukim
Nga: Rexhep Kameraj
Edukimi

Sistemi i edukimit në Kosovë, në ditët e sotme po përballet me shumë sfida dhe probleme të ndryshme e njëkohësisht edhe të dëmshme. Njëri nga këto probleme është edhe korrupsioni. Korrupsioni është një ndër problemet kryesore me të cilin përballen shumë vende, e veçanërisht janë të prekura vendet në zhvillim.  Për këtë arsye, të gjitha […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?