Papastërtia në Vendin Tonë

28 March, 2017

Nga Lirim Januzaj

Secili nga ne, në ambientin ku jetojmë dëshiron te jetë i pastër. Ambienti është ai vend ku cili njeri zhvillon veprimtarinë e tij jetësore; pa të ai nuk mund te ekzistonte dhe se patjetër se në at vend që jeton e mban te pastër sepse njeriu duhet që t’a mbajë pastërti për të qenë më i shëndetshëm. Por duke u fokusuar tek mënyra se si te fitojë më shumë para, ndonjëherë njeriu e anashkalon kujdesin ndaj ekuilibreve natyrore. Me ndotjen e tokës, ujit dhe ajrit nuk kemi mundësi të mbajmë pastërtinë dhe se as shëndetin nuk e kemi të mirë. Pra, pastërtia duhet qe të mbahet me shumë kujdes nga ne. Të ndërtojmë sa më shumë parqe, të ndalojmë hedhjen e mbeturinave në vende të pacaktuara dhe të kujdesemi më shumë. Çdokush do të donte qe të kishte një vend te paster, me aromë të luleve e ajër të pastër, me ujë që rrjedhë nga gurrat, por fatkeqësisht në vendin tonë nuk realizohet kjo sepse ka njerëz të pa përgjegjshëm që nuk kujdesen për natyrën dhe e ndotin atë.
Papastëria është e pranishme pothuajse gjithkund, ku nga ajo vijnë shumë sëmundje që shkaktohen nga parazitë të ndryshëm, të cilët arrijnë tek ne nga papërgjegjësia jonë.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 1,33 out of 5)
Loading...

Leave a Comment:

Keni harruar fjalëkalimin?