17 March, 2017
Mungesa e palestrës sportive në Komunën e Istogut
Nga: Anduena Sadikaj
Kultura (dhe Turizmi), Të tjera

Nga Anduena Sadikaj Istogu, qytet i cili njihet për njerëz të talentuar që kanë pasur suksese në mbarë botën, vazhdon dita ditës të ketë mungesë të palestrës sportive. Sportistët në vendin tonë kanë shumë nevojë për një palestër sportive, por Istogu është ai që ka filluar punimet e kësaj palestre 8 vite më parë; punimet […]

Lexo më shumë
16 March, 2017
Gjendja jo e mirë e klubit të pensionistëve në Gjakovë dhe iniciativa e gjimnazit “Hajdar Dushi” për renovimin e këtij klubi
Nga: enipuka
Edukimi

Shtresa më meritore e shoqërisë janë gjyshërit tanë! Po sa u përkushtohemi ne atyre? Shumë pak.

Lexo më shumë
16 March, 2017
Mungesa e psikologëve shkollorë në Komunën e Deçanit.
Nga: Edisa Stojkaj
Edukimi

  Psikologët në shkolla janë jashtëzakonisht të nevojshëm duke ditur ndikimin që ata kanë te nxënësit dhe duke u bazuar në problemet e shumta që ndodhin në shkollat e vendit tonë. Në disa raste, problemet mes nxënësve mund të kenë edhe me dëme fatale siç mund të jenë vrasjet, e një prej arsyeve të paraqitjes së tyre cilësohet […]

Lexo më shumë
16 March, 2017
Ti merr drogë, droga të merr jetën!
Nga: Rexhep Kameraj
Shëndeti

Substancat narkotike janë ato lëndë që me sasi të disa miligramëve çrregullojnë dhe destabilizojnë funksionet mendore, zvogëlojnë vigjilencën, qojnë në rritje progresive të dozave dhe shkaktojnë varësi pas një përdorimi disa ditor ose javor. Përdorimi i vazhdueshëm i tyre bën që të ulet veprimtaria e trurit dhe të prishet ekuilibrin i sistemit mendor, gjë që largon […]

Lexo më shumë
16 March, 2017
Të qenurit ndryshe është bekim!
Nga: Suada Qorraj
Edukimi

Deçani, ky qytet kaq  i vogël që ka ofruar kaq pak mundësi për personat me nevoja të veçanta, që i ka etiketuar e diskriminuar duke mos ua plotësuar nevojat elementare për zhvillimin e tyre. Ata kanë shumë nevoja por ky vend nuk iu ofron kushtet e nevojshme për të jetuar si të gjithë të tjerët. […]

Lexo më shumë
14 March, 2017
Marshi protestues kundrejt marshit festiv!
Nga: Gylymser Hoxhaj
Barazia gjinore

Lufta për avancimin e gruas dhe për barazi gjinore duhet të jetë jo vetëm luftë e grave, por luftë e të gjithë shoqërisë dhe e të gjitha institucioneve!

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?