08 December, 2017
Ne vlejmë më shumë se fjalët e juaja!
Nga: Shkurtë Spanca
All, Të drejtat e njeriut

Dita e ditës, femra po shihet si objekt dhe një fenomen i tillë “famëkeq” po  realizohet në shumë mënyra, siq është poshtërimi me fjalë banale. Femra vishet ashtu si ajo dëshiron dhe duhet të ndihet rehat në vendin e punës, mësim ose kudo që është. Ky fenomen negativ që po i cenon të drejtën femrës, […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Real Madrid i bën një kërkesë të veçantë sulmuesit të tyre Gareth Bale
Nga: Donat Maliqi
Të tjera

Klubi mbretëror, Real Madrid, i ka kërkuar sulmuesit të tyre Gareth Bale diçka të veçantë që rrallë herë e dëgjojmë. Gareth Bale, i cili nuk po përjeton formën më të mirë të mundshme dhe njëkohësisht po përballet me lëndime të shumta tek Reali, tani klubi i ka bërë një kërkesë atij. Real Madrid i ka […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Varësia nga interneti
Nga: Rinesa Zukaj
Pjesëmarrje, Teknologjia

Interneti sot në botë përbën mediumin kryesorë të shpërndarjes së informacioneve aktuale në mënyrën më të shpejtë të mundshme. Krahas aspekteve pozitive ku përfshihen informimi i shpejtë, komunikimi anë e kënd botës, shpërndarja e këtyre informatave, mundësia e përfitimit të njohurive më cilësore dhe shumë gjëra të tjera, në këtë radhitje mund të përmendim, dashur […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Përdorimi i internetit nga fëmijët në Kosovë?
Nga: Donika Berisha
Edukimi, Teknologjia

Në vendet në tranzicion siç është Kosova, ndryshimet e mëdha, si ekonomike, politike e sociale, e po ashtu edhe demografike kanë bërë që të rritet shumë mbulesa gjeografike me internet, dhe posedimi i telefonave të menqur nga pjesa më e madhe e popullatës. Ky ndryshim ka reflektuar në përmirësimin e përgjithshëm të ekonomisë, jetën e […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Edukimi si indikator për bashkëpunim mes komuniteteve
Nga: Shkurta Berisha
Edukimi

Komunitetet në përgjithësi, nuk gëzojnë nivele të larta të gjithpërfshirjes në edukim. Pavarësisht kësaj, edhe pse në numër të vogël, disa shkolla promovojnë bashkëpunim duke i integruar këta pjesëtarë në shoqëri. Në komunën e Vushtrrisë janë dy shkolla fillore “Mustafa Venhari” dhe  “SHMU2”, që  janë modele që promovojnë bashkëpunim mes komuniteteve. Mësimin e vijojnë  nxënës […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Lajmet e rreme
Nga: blerona hoxha
Uncategorized

Roli informues i gazetarisё fatkeqёsisht po rrezikohet ҁdo ditё e mё shumё pёr shkak tё tendencёs sё gazetarёve pёr tё qenё domosdoshmёrisht tё parёt si dhe interesimi pёr pёrfitim monetar para rolit informues. Nё informimin e pёrditshёm dukuria e lajmeve tё rreme po shtohet ҁdo ditё e mё shumё dhe kjo rezulton tё jetё njё […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?