13 July, 2018
(Srpski) Patrijarhat na Kosovu I njegov uticaj na društvo
Nga: Milan Stojanovic
Uncategorized

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
13 July, 2018
Hudhja e çamçakëzave
Nga: Flamur Demiri
Të tjera

Njerëzit kanë përtypur çamçakëz për mijëvjeçarë, por vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, kimistët mësuan të bënin gome sintetike, që përfundimisht zëvendësuan gomën natyrale si bazë çamçakëzash. Përtypja e çamçakëzit është një zakon i përditshëm për shumë njerëz. Por 80-90% e çamçakëzeve nuk hidhen ne vendin e duhur dhe është forma e dytë më e […]

Lexo më shumë
13 July, 2018
Bibloteka në Viti nuk ka libra sa duhet
Nga: Eliona Qerimi
Edukimi

Leximi është shkathtësia që vargjeve të një teksti  të ju jepet domethënie e lidhshmërisë mes tyre. Ai ndikon në mënyra të ndryshme në jetët tona duke filluar nga stimulimi i gjendjeve mendore, duke u bërë më i mire, më i kuptueshëm me të tjerët. Ndihmon të shprehesh më mire, ju bën më të menqur dhe të […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?