31 July, 2019
PJESMARRJA E FEMRAVE NË SPORT NË KOSOVË
Nga: Marigona Arifi
Barazia gjinore, Shëndeti, Të tjera, Pjesëmarrje

Sporti është një faktor krucial për të gjithë e sidomos për femrat ku për shkak të mentalitetit të shoqërisë femrat  kanë qenë të shtypura, të lënura jashtë dhe më pasive në të gjitha fushat duke përfshirë edhe sportin ku gjithmonë meshkujt dominojnë. Për shkak të kësaj qështje dhe rëndsisë së saj u organizua edhe një […]

Lexo më shumë
31 July, 2019
Kisha e Shën Pjetrit në Stan Tërg
Nga: Sabrije Igrishta
Kultura (dhe Turizmi)

Një vend si Mitrovica e cila karakterizohet me pozitë shume të favorshme gjeografike, vend kodrinoro –malor, i rrethuar me tre lumenjë, i pasur me xehe nëntokësore, atëherë që sigurisht do të jetë njëri ndër vendet e parapëlqyera për vendbanim dhe për mundësi zhvillimi. Një lloj ngritje të vetëdijës e kemi të dokumentuar nga gjetjet arkeologjike, […]

Lexo më shumë
31 July, 2019
Shkollat tona
Nga: Drilon Bardhi
Edukimi, Uncategorized

Unë jam 17 vjeç dhe sivjet jam në vitin e fundit të gjimnazit. Dymbëdhjetë vite më kanë kaluar vetëm në shkollë dhe më së shumti më ka bërë përshtypje mënyra se si unë dhe nxënësit tjerë e gjejmë veten në sistemin tonë shkollorë. Sipas mendimit tim çdo njeri është unik. Secili prej nesh kemi aftësit, […]

Lexo më shumë
31 July, 2019
Dhuna në familje
Nga: Ajrina Rushiti
Barazia gjinore, Të drejtat e njeriut

Hyrje Dhuna në familje ka qenë dhe do të mbetet një plagë e vjetër e pambyllur e shoqërisë, e cila i ka bërë sfidë shoqërisë në mbarë botën pa përjashuar edhe shoqërinë shqiptare-kosovare. Në ditët e sotme është e pashmangshme të kalojë një ditë e të mos shënohet një tjetër viktimë, femër, nënë, bashkëshorte apo […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?