05 October, 2021
(English) Nikolla Teslla
Nga: Haxhere Azizi
Edukimi

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
05 October, 2021
Arsimimi si pasojë e pandemisë
Nga: Kledia Mehmeti
Edukimi, Shëndeti

Arsimimi si pasojë e pandemisë Epidemia është dukuri e përhapur e një sëmundjeje infektive në një komunitet për një kohë të caktuar kurse përhapja e saj në shkallë ndërkombëtare quhet pandemi. Së fundmi bota është kapluar nga një pandemi si pasojë e virusit COVID-19 apo i njohur si Korona Virusi gjë që ka shkaktuar probleme […]

Lexo më shumë
05 October, 2021
PJESËMARRJA E GRAVE NË VENDIMMARRJE NË KOSOVË
Nga: Marigonë Arifi
Barazia gjinore, Të drejtat e njeriut, Pjesëmarrje, Politikë

Barazia gjinore ende është sfidë për shumicën e vendeve e sidomos në aspektin e pozitave udhëheqëse. Niveli i kësaj sfide dallon nga vendi në vend por në Kosovë është në nivel më kritik pasi që edhe jemi një vend dhe shoqëri në tranzicion. Rritja e pjesëmarrjes së gruas në vendimmarrje është kruciale që një vend […]

Lexo më shumë
08 January, 2020
Shumica e personave me nevoja të vecanta po mbesin pa shkollë, përfshirja e tyre konsiderohet e domosdoshme
Nga: Alban Alshiqi
Edukimi, Të drejtat e njeriut

“Për shkak të gjendjes sate, ne nuk mund ta realizojmë orën e Edukatës Fizke”, ishin fjalët që mësuesja ia tha një vogëlusheje e cila ishte vetëm 6 vjeçe kur e ndërpreu shkollën. Kështu fillon historinë Leonora Gashi, 33 vjeçe nga Prishtina, e cila kujton se sfidat me të cilat është përballur në shkollimin e asaj […]

Lexo më shumë
08 January, 2020
Video mesazh me temë “Konventa për të Drejtat e Fëmijëve”.
Nga: Fiona Meqa
Edukimi, Barazia gjinore, Të drejtat e njeriut

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?