18 May, 2018
Obiliqi, “Mbretëria e Qymyrit”
Nga: Ermona Leskovci
Ambienti

Në raportin për gjendjen e mjedisit të vitit 2011-2012 të realizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor thuhet se numri më i madh i të sëmurëve të sistemit respirator, është indikator i ndotjes së ajrit. Në kuadër të sëmundjeve që ndërlidhen me mjedisin, numri më i madh i rasteve është regjistruar me sëmundje të […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
Mungesa e parkingjeve në komunën e Ferizajit
Nga: Era Sadiku
Ambienti

Kohëve të fundit është dëgjuar dhe përhapur problemi i makinave, e më saktësisht parkimi i tyre! Vazhdimisht po ndërtohen banesa, që shpesh kemi hasur në to ku zona e parkingut u mungon, ku banorët po shfrytëzojnë trotuarin në vend të tij. Kjo është një shqetësim që po iu shkaktohet edhe këmbësorëve, të cilët nuk e […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
Problemet me të cilat përballen fëmijët me nevoja të veçanta dhe neglizhenca e shtetit
Nga: Shqipron N. Xhema
Aftësia e kufizuar, Të drejtat e njeriut

Fëmijët me nevoja të veçanta janë personat nën moshën 18 vjeçare të cilët kanë dëmtime fizike, mendore, intelektuale apo shqisore aftagjata të cilat në ndërveprim me barriera të ndryshme mund të pengojnë pjesëmarrjen e tyre të plotë dhe efektive në shoqëri njësoj si pjesa tjetër e shoqërisë. Të drejtat e fëmijëve me nevoja të veçanta […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
Vullnetarizmi në qytetin e Ferizajit
Nga: Enesa Bislimi
Të tjera

Vullnetarët janë ata persona që japin kohën e tyre në mënyrë që të dhurojnë diçka më të mirë për shoqërinë, pa kurrëfarë kompenzimi. Vullnetarizmi çdo ditë e më shumë po përhapet, me një numër të madh të të rinjëve të cilët po mundohen të kontribuojnë në shoqëri. Sipas të dhënave të fundit shihet një rritje […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
3.833 qytetarëve të Ferizajit iu shkelen të drejtat themelore në baza ditore!
Nga: paris Guri
Të drejtat e njeriut

(Kushtetuta e Kosovës) Qyteti i Ferizajt sipas regjistrimeve të fundit të popullsisë rradhitet si vendi i dytë në Republikën e Kosovës me numrin e banorëve të minoriteteve. Ferizaji këtë vend e mbanë me 3,833 banorë të minoriteteve Rom dhe Ashkali. Kjo shifër në përqindje përkthehet me 3.5% e numrit të përgjithshëm të banorëve të kësaj […]

Lexo më shumë
16 March, 2018
Veset negative tek të rinjtë, problem serioz në shoqërinë tonë
Nga: Lirika Raka
Uncategorized

Duhani, alkooli dhe droga në vitet e fundit kanë shënuar rritje të dukshme në përdorim, nga ana e të rinjëve në vendin tonë. Shqetësuese është mosha e përdoruesve që ka zbritur në nivel të shkollave fillore, ku veçanërisht përdorimi i duhanit dhe marihuanës është bërë pothuajse normale. Por shtrohet pyetja: A mund të bëjmë ne […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?