12 June, 2019
Qendra e mjekësisë familjare pa mjekë
Nga: Gresa Bardhecaj
All, Shëndeti, Të drejtat e njeriut

  Qendra e mjekësisë familjare pa mjekë   Banorët e fshatit Kishnicë tash e dy muaj janë në mungesë të mjekëve në shtëpinë e shëndetit ku ata kryejnë shërbimet mjeksore. Duke u përballur me këtë problem, ata detyrohen që të shkojnë në qendra të tjera të mjekësisë familjare në Hajvali e në Prishtinë. Të shqetësuar […]

Lexo më shumë
14 December, 2018
BULLIZMI NË SHKOLLA
Nga: Blerina Trepca
Të drejtat e njeriut

Çka është bullizmi? Bullizmi paraqet perdorimin e dhunës (fizike ose verbale), në mënyrë agresive, me anë të së cilës tentohet dominimi mbi personin tjeter (viktimën). Në mënyrë që dhuna ose agresiviteti i ushtruar të konsiderohet bullizëm duhet që njëra palë (ngacmuesi)të jetë dominues ndaj palës tjetër (të ngacmuarit), qoftë nga ana fizike apo nga ajo […]

Lexo më shumë
13 July, 2018
(Srpski) Patrijarhat na Kosovu I njegov uticaj na društvo
Nga: Milan Stojanovic
Uncategorized

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
13 July, 2018
Hudhja e çamçakëzave
Nga: Flamur Demiri
Të tjera

Njerëzit kanë përtypur çamçakëz për mijëvjeçarë, por vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, kimistët mësuan të bënin gome sintetike, që përfundimisht zëvendësuan gomën natyrale si bazë çamçakëzash. Përtypja e çamçakëzit është një zakon i përditshëm për shumë njerëz. Por 80-90% e çamçakëzeve nuk hidhen ne vendin e duhur dhe është forma e dytë më e […]

Lexo më shumë
13 July, 2018
Bibloteka në Viti nuk ka libra sa duhet
Nga: Eliona Qerimi
Edukimi

Leximi është shkathtësia që vargjeve të një teksti  të ju jepet domethënie e lidhshmërisë mes tyre. Ai ndikon në mënyra të ndryshme në jetët tona duke filluar nga stimulimi i gjendjeve mendore, duke u bërë më i mire, më i kuptueshëm me të tjerët. Ndihmon të shprehesh më mire, ju bën më të menqur dhe të […]

Lexo më shumë
26 June, 2018
Mungesa e psikologëve në shkolla
Nga: Valëza Sijarina
Edukimi

Mungesa e psikologëve në shkollat kosovare, problem që nuk i shihet zgjidhja afër! Shkollat e Kosovës po vazhdojnë të përballen me mungesën e psikologëve. Ndonëse secili institucion arsimor do të duhej të kishte së paku një psikolog, edhe më tutje, punësimi i një psikologu nëpër shkollat tona konsiderohet si i paarritshëm. Kjo ka bërë që […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?