18 May, 2018
Vullnetarizmi në qytetin e Ferizajit
Nga: Enesa Bislimi
Të tjera

Vullnetarët janë ata persona që japin kohën e tyre në mënyrë që të dhurojnë diçka më të mirë për shoqërinë, pa kurrëfarë kompenzimi. Vullnetarizmi çdo ditë e më shumë po përhapet, me një numër të madh të të rinjëve të cilët po mundohen të kontribuojnë në shoqëri. Sipas të dhënave të fundit shihet një rritje […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
3.833 qytetarëve të Ferizajit iu shkelen të drejtat themelore në baza ditore!
Nga: paris Guri
Të drejtat e njeriut

(Kushtetuta e Kosovës) Qyteti i Ferizajt sipas regjistrimeve të fundit të popullsisë rradhitet si vendi i dytë në Republikën e Kosovës me numrin e banorëve të minoriteteve. Ferizaji këtë vend e mbanë me 3,833 banorë të minoriteteve Rom dhe Ashkali. Kjo shifër në përqindje përkthehet me 3.5% e numrit të përgjithshëm të banorëve të kësaj […]

Lexo më shumë
16 March, 2018
Veset negative tek të rinjtë, problem serioz në shoqërinë tonë
Nga: Lirika Raka
Uncategorized

Duhani, alkooli dhe droga në vitet e fundit kanë shënuar rritje të dukshme në përdorim, nga ana e të rinjëve në vendin tonë. Shqetësuese është mosha e përdoruesve që ka zbritur në nivel të shkollave fillore, ku veçanërisht përdorimi i duhanit dhe marihuanës është bërë pothuajse normale. Por shtrohet pyetja: A mund të bëjmë ne […]

Lexo më shumë
08 March, 2018
Të rinjët kaçanikas përkrah personave me aftësi të kufizuara përmes projektit “Qasje për të gjithë”
Nga: Bleona Shehu
Uncategorized

Mungesa e infrastrukturës për persona me aftësi të kufizuara dhe margjinalizimi i tyre nga shoqëria, i shtyu këta të rinjë kaçanikas të mendojnë mbi sfidat, problemet dhe neglizhencën që po u bëhet këtyre personave në komunën e Kaçanikut. Një grup i të rinjëve arriti që përmes projektit “Qasje për të gjithë” të mbështetur nga Unicef […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Sfidat e jetimëve për strehim në Shqipëri
Nga: Mirvete Brahimaj
Uncategorized

Në Shqipëri një numër i madh i fëmijëve sfidohen dita-ditës me vështirësi të llojeve të ndryshme, duke filluar nga problemi për strehim,ushqim, veshmbathje e nevoja të tjera personale. Ky teatër i zhvilluar në mënyrë reale merr qdo ditë e më shumë vëmendjen e personave, qoftë institucional e zyrtarë të lartë e qoftë edhe njerëz të […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota…
Nga: Njomza Berisha
Uncategorized

Në tekstin shkollor të psikologjisë së klasës së 11-të, mes tjerash shkruan edhe se “truri i mashkullit është për të bërë dhe ai i femrës për të folur”. Nuk përfundon me kaq. Për mashkullin, sipas këtij teksti shkollor, është më e rëndomtë që të jetë më garues, dominues dhe ngulmues, e për femrat më e […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?