16 March, 2017
Të qenurit ndryshe është bekim!
Nga: Suada Qorraj
Edukimi

Deçani, ky qytet kaq  i vogël që ka ofruar kaq pak mundësi për personat me nevoja të veçanta, që i ka etiketuar e diskriminuar duke mos ua plotësuar nevojat elementare për zhvillimin e tyre. Ata kanë shumë nevoja por ky vend nuk iu ofron kushtet e nevojshme për të jetuar si të gjithë të tjerët. […]

Lexo më shumë
14 March, 2017
Marshi protestues kundrejt marshit festiv!
Nga: Gylymser Hoxhaj
Barazia gjinore

Lufta për avancimin e gruas dhe për barazi gjinore duhet të jetë jo vetëm luftë e grave, por luftë e të gjithë shoqërisë dhe e të gjitha institucioneve!

Lexo më shumë
13 March, 2017
50/50
Nga: Blerta Visoka
Barazia gjinore

8 marsi është dita ndërkombëtare e gruas, si e tillë në Kosovë kjo ditë njihet qysh moti e manifestohet në forma të ndryshme. 8 marsin burrat dhe gratë në Kosovë e konceptualizojnë ndryshe.

Lexo më shumë
10 February, 2017
#shkallët
Nga: Ponder
Të tjera

(English) Gabimi më i madh është që ne të jemi ata që vetes i vënë përpara pengesa për t’u ngjitur lartë e për t’u zhvilluar.

Lexo më shumë
10 February, 2017
Papunësia në mesin e të rinjve
Nga: Ponder
Edukimi

Nga Besar Gergi Ëndrrat dhe utopitë, vende pa asnjë problem, janë shumë te lakmueshme por gjithashtu kanë edhe një të përbashkët: që të dyja nuk janë reale. Si çdo vend i botës pa përjashtim, edhe Kosova përballet me probleme të lloj-llojshme çdo ditë. Dallimi mes shteteve të zhvilluara dhe atyre në zhvillim, është se përderisa […]

Lexo më shumë
10 February, 2017
Ndotja e ajrit në Kosovë
Nga: Ponder
Ambienti

Ndotja ajrit në Kosovë është një vrasëse e ngadalshme.

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?