13 July, 2018
Bibloteka në Viti nuk ka libra sa duhet
Nga: Eliona Qerimi
Edukimi

Leximi është shkathtësia që vargjeve të një teksti  të ju jepet domethënie e lidhshmërisë mes tyre. Ai ndikon në mënyra të ndryshme në jetët tona duke filluar nga stimulimi i gjendjeve mendore, duke u bërë më i mire, më i kuptueshëm me të tjerët. Ndihmon të shprehesh më mire, ju bën më të menqur dhe të […]

Lexo më shumë
26 June, 2018
Mungesa e psikologëve në shkolla
Nga: Valëza Sijarina
Edukimi

Mungesa e psikologëve në shkollat kosovare, problem që nuk i shihet zgjidhja afër! Shkollat e Kosovës po vazhdojnë të përballen me mungesën e psikologëve. Ndonëse secili institucion arsimor do të duhej të kishte së paku një psikolog, edhe më tutje, punësimi i një psikologu nëpër shkollat tona konsiderohet si i paarritshëm. Kjo ka bërë që […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Arti si rrugë për thyerjen e pengesave mes komuniteteve
Nga: Fjolla Hajrizaj
All, Art, Edukimi, Të drejtat e minoriteteve dhe/ose përfshirjen shoqërore, Pjesëmarrje

Mirjeta Qehaja, 22-vjeçare nga Gjakova, absolvente në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës “ëndërronte” që t’i shihte komunitetet rom, ashkali dhe egjiptas të përfshirë tërësisht në shoqërinë kosovare. Edhe ajo i takon këtij komuniteti dhe jep kontribut konkret për realizimin e asaj që e quan “ëndërr” përmes pikturave të saj që pasqyrojnë jetën, ndjenjat, paqartësitë […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Përdorimi i internetit nga fëmijët në Kosovë?
Nga: Donika Berisha
Edukimi, Teknologjia

Në vendet në tranzicion siç është Kosova, ndryshimet e mëdha, si ekonomike, politike e sociale, e po ashtu edhe demografike kanë bërë që të rritet shumë mbulesa gjeografike me internet, dhe posedimi i telefonave të menqur nga pjesa më e madhe e popullatës. Ky ndryshim ka reflektuar në përmirësimin e përgjithshëm të ekonomisë, jetën e […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Edukimi si indikator për bashkëpunim mes komuniteteve
Nga: Shkurta Berisha
Edukimi

Komunitetet në përgjithësi, nuk gëzojnë nivele të larta të gjithpërfshirjes në edukim. Pavarësisht kësaj, edhe pse në numër të vogël, disa shkolla promovojnë bashkëpunim duke i integruar këta pjesëtarë në shoqëri. Në komunën e Vushtrrisë janë dy shkolla fillore “Mustafa Venhari” dhe  “SHMU2”, që  janë modele që promovojnë bashkëpunim mes komuniteteve. Mësimin e vijojnë  nxënës […]

Lexo më shumë
25 May, 2017
(Srpski) NEZAPOSLENOST MLADIH KAO NAJVEĆI PROBLEM MEĐU STUDENTIMA
Nga: Jovana Savicevic
Edukimi

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?