08 December, 2017
Arti si rrugë për thyerjen e pengesave mes komuniteteve
Nga: Fjolla Hajrizaj
All, Art, Edukimi, Të drejtat e minoriteteve dhe/ose përfshirjen shoqërore, Pjesëmarrje

Mirjeta Qehaja, 22-vjeçare nga Gjakova, absolvente në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës “ëndërronte” që t’i shihte komunitetet rom, ashkali dhe egjiptas të përfshirë tërësisht në shoqërinë kosovare. Edhe ajo i takon këtij komuniteti dhe jep kontribut konkret për realizimin e asaj që e quan “ëndërr” përmes pikturave të saj që pasqyrojnë jetën, ndjenjat, paqartësitë […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Përdorimi i internetit nga fëmijët në Kosovë?
Nga: Donika Berisha
Edukimi, Teknologjia

Në vendet në tranzicion siç është Kosova, ndryshimet e mëdha, si ekonomike, politike e sociale, e po ashtu edhe demografike kanë bërë që të rritet shumë mbulesa gjeografike me internet, dhe posedimi i telefonave të menqur nga pjesa më e madhe e popullatës. Ky ndryshim ka reflektuar në përmirësimin e përgjithshëm të ekonomisë, jetën e […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Edukimi si indikator për bashkëpunim mes komuniteteve
Nga: Shkurta Berisha
Edukimi

Komunitetet në përgjithësi, nuk gëzojnë nivele të larta të gjithpërfshirjes në edukim. Pavarësisht kësaj, edhe pse në numër të vogël, disa shkolla promovojnë bashkëpunim duke i integruar këta pjesëtarë në shoqëri. Në komunën e Vushtrrisë janë dy shkolla fillore “Mustafa Venhari” dhe  “SHMU2”, që  janë modele që promovojnë bashkëpunim mes komuniteteve. Mësimin e vijojnë  nxënës […]

Lexo më shumë
25 May, 2017
(Srpski) NEZAPOSLENOST MLADIH KAO NAJVEĆI PROBLEM MEĐU STUDENTIMA
Nga: Jovana Savicevic
Edukimi

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
28 March, 2017
Studentët, lokomotiva e ndryshimeve
Nga: Dorentina A Kastrati
Edukimi

Studentët duhet të bëhen lokomotivë e ndryshimeve në këtë vend të vogël që po e shkruan një kapitull të ri në historinë e saj mjaft të vështirë.

Lexo më shumë
18 March, 2017
Korrupsioni në edukim
Nga: Rexhep Kameraj
Edukimi

Sistemi i edukimit në Kosovë, në ditët e sotme po përballet me shumë sfida dhe probleme të ndryshme e njëkohësisht edhe të dëmshme. Njëri nga këto probleme është edhe korrupsioni. Korrupsioni është një ndër problemet kryesore me të cilin përballen shumë vende, e veçanërisht janë të prekura vendet në zhvillim.  Për këtë arsye, të gjitha […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?