16 March, 2017
Gjendja jo e mirë e klubit të pensionistëve në Gjakovë dhe iniciativa e gjimnazit “Hajdar Dushi” për renovimin e këtij klubi
Nga: enipuka
Edukimi

Shtresa më meritore e shoqërisë janë gjyshërit tanë! Po sa u përkushtohemi ne atyre? Shumë pak.

Lexo më shumë
16 March, 2017
Mungesa e psikologëve shkollorë në Komunën e Deçanit.
Nga: Edisa Stojkaj
Edukimi

  Psikologët në shkolla janë jashtëzakonisht të nevojshëm duke ditur ndikimin që ata kanë te nxënësit dhe duke u bazuar në problemet e shumta që ndodhin në shkollat e vendit tonë. Në disa raste, problemet mes nxënësve mund të kenë edhe me dëme fatale siç mund të jenë vrasjet, e një prej arsyeve të paraqitjes së tyre cilësohet […]

Lexo më shumë
16 March, 2017
Të qenurit ndryshe është bekim!
Nga: Suada Qorraj
Edukimi

Deçani, ky qytet kaq  i vogël që ka ofruar kaq pak mundësi për personat me nevoja të veçanta, që i ka etiketuar e diskriminuar duke mos ua plotësuar nevojat elementare për zhvillimin e tyre. Ata kanë shumë nevoja por ky vend nuk iu ofron kushtet e nevojshme për të jetuar si të gjithë të tjerët. […]

Lexo më shumë
10 February, 2017
Papunësia në mesin e të rinjve
Nga: Ponder
Edukimi

Nga Besar Gergi Ëndrrat dhe utopitë, vende pa asnjë problem, janë shumë te lakmueshme por gjithashtu kanë edhe një të përbashkët: që të dyja nuk janë reale. Si çdo vend i botës pa përjashtim, edhe Kosova përballet me probleme të lloj-llojshme çdo ditë. Dallimi mes shteteve të zhvilluara dhe atyre në zhvillim, është se përderisa […]

Lexo më shumë
10 February, 2017
Informacioni është ushqim
Nga: Ponder
Edukimi

T’i shikojmë informacionet si ushqim na ndihmon të kuptojmë fuqinë e vërtetë të tyre sepse informacionet i japin formë jetës tonë.

Lexo më shumë
10 February, 2017
Unë zgjedh-Orientimi në karrierë
Nga: Ponder
Edukimi

Sekreti i vërtetë i suksesit është entuziasmi.

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?