18 May, 2018
Obiliqi, “Mbretëria e Qymyrit”
Nga: Ermona Leskovci
Ambienti

Në raportin për gjendjen e mjedisit të vitit 2011-2012 të realizuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor thuhet se numri më i madh i të sëmurëve të sistemit respirator, është indikator i ndotjes së ajrit. Në kuadër të sëmundjeve që ndërlidhen me mjedisin, numri më i madh i rasteve është regjistruar me sëmundje të […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
Mungesa e parkingjeve në komunën e Ferizajit
Nga: Era Sadiku
Ambienti

Kohëve të fundit është dëgjuar dhe përhapur problemi i makinave, e më saktësisht parkimi i tyre! Vazhdimisht po ndërtohen banesa, që shpesh kemi hasur në to ku zona e parkingut u mungon, ku banorët po shfrytëzojnë trotuarin në vend të tij. Kjo është një shqetësim që po iu shkaktohet edhe këmbësorëve, të cilët nuk e […]

Lexo më shumë
28 March, 2017
Papastërtia në Vendin Tonë
Nga: Lirim Januzaj
Ambienti

Nga Lirim Januzaj Secili nga ne, në ambientin ku jetojmë dëshiron te jetë i pastër. Ambienti është ai vend ku cili njeri zhvillon veprimtarinë e tij jetësore; pa të ai nuk mund te ekzistonte dhe se patjetër se në at vend që jeton e mban te pastër sepse njeriu duhet që t’a mbajë pastërti për […]

Lexo më shumë
10 February, 2017
Ndotja e ajrit në Kosovë
Nga: Ponder
Ambienti

Ndotja ajrit në Kosovë është një vrasëse e ngadalshme.

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?