31 July, 2019
PJESMARRJA E FEMRAVE NË SPORT NË KOSOVË
Nga: Marigona Arifi
Barazia gjinore, Shëndeti, Të tjera, Pjesëmarrje

Sporti është një faktor krucial për të gjithë e sidomos për femrat ku për shkak të mentalitetit të shoqërisë femrat  kanë qenë të shtypura, të lënura jashtë dhe më pasive në të gjitha fushat duke përfshirë edhe sportin ku gjithmonë meshkujt dominojnë. Për shkak të kësaj qështje dhe rëndsisë së saj u organizua edhe një […]

Lexo më shumë
13 July, 2018
Hudhja e çamçakëzave
Nga: Flamur Demiri
Të tjera

Njerëzit kanë përtypur çamçakëz për mijëvjeçarë, por vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, kimistët mësuan të bënin gome sintetike, që përfundimisht zëvendësuan gomën natyrale si bazë çamçakëzash. Përtypja e çamçakëzit është një zakon i përditshëm për shumë njerëz. Por 80-90% e çamçakëzeve nuk hidhen ne vendin e duhur dhe është forma e dytë më e […]

Lexo më shumë
18 May, 2018
Vullnetarizmi në qytetin e Ferizajit
Nga: Enesa Bislimi
Të tjera

Vullnetarët janë ata persona që japin kohën e tyre në mënyrë që të dhurojnë diçka më të mirë për shoqërinë, pa kurrëfarë kompenzimi. Vullnetarizmi çdo ditë e më shumë po përhapet, me një numër të madh të të rinjëve të cilët po mundohen të kontribuojnë në shoqëri. Sipas të dhënave të fundit shihet një rritje […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Real Madrid i bën një kërkesë të veçantë sulmuesit të tyre Gareth Bale
Nga: Donat Maliqi
Të tjera

Klubi mbretëror, Real Madrid, i ka kërkuar sulmuesit të tyre Gareth Bale diçka të veçantë që rrallë herë e dëgjojmë. Gareth Bale, i cili nuk po përjeton formën më të mirë të mundshme dhe njëkohësisht po përballet me lëndime të shumta tek Reali, tani klubi i ka bërë një kërkesë atij. Real Madrid i ka […]

Lexo më shumë
29 June, 2017
Ndikimi i sportit tek të rinjët
Nga: Blerta Osmani
Shëndeti, Të tjera

Zhvillimi i teknologjisë dhe mungesa e aktiviteteve jashtë shkollore,si dhe mungesa e infrastrukturës sportive, janë arsyjet kryesore pse të rinjtë kosovarë janë shumë pak të përfshirë në aktivitete sportive. Kjo mungesë e aktiviteteve fizike, ndikon drejtë për drejtë në zhvillimin psiqik dhe fizik të fëmijëve, dhe duhet ndërmarrë hapa konkret për përkrahje më të madhe […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Të zhdukurit e luftës në Kosovë(1998-1999)
Nga: Kleita Koci
Të tjera, Uncategorized

Qeshtja e personave të zhdukur vazhdon të mbajë peng shoqërinë Kosovare që nga viti 1998. Si e tillë ajo do të duhej të trajtohet me prioritet nga faktori ndërkombëtar dhe vendor. Sipas Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, mbi 6050 persona janë raportuar të zhdukur si pasojë e luftës së fundit në Kosovë. Familjet e […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?