05 October, 2021
PJESËMARRJA E GRAVE NË VENDIMMARRJE NË KOSOVË
Nga: Marigonë Arifi
Barazia gjinore, Të drejtat e njeriut, Pjesëmarrje, Politikë

Barazia gjinore ende është sfidë për shumicën e vendeve e sidomos në aspektin e pozitave udhëheqëse. Niveli i kësaj sfide dallon nga vendi në vend por në Kosovë është në nivel më kritik pasi që edhe jemi një vend dhe shoqëri në tranzicion. Rritja e pjesëmarrjes së gruas në vendimmarrje është kruciale që një vend […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Të rinjtë pjesëmarrës në vendimarrje apo mbajtës të posterave?
Nga: Nazlije Sope
Pjesëmarrje, Politikë

Çdo ditë e më shumë si temë diskutimi  vjen qështja se a janë  të rinjtë pjesë e proceseve vendimarrëse në Kosovë, qoftë në nivelin qëndror apo në atë lokal. Ky diskutim sa vjen e bëhet  më i nxehtë gjatë kohës së fushatës zgjedhore dhe pyetja e cila ngrihet është se të rinjtë  a janë me […]

Lexo më shumë
29 June, 2017
Përdorimi i medieve nga komunizmi
Nga: Egzon Dahsyla
Politikë

Komunizmi dhe shoqëritë totalitare të bazuara në ideologjinë e tyre autoritare, kanë qenë një nga grupet më të mëdha të interesit të cilet e kanë përdorur mediet, dhe përmes tyre kanë krijuar propaganda të ndryshme tek publiku. Pas luftës së dytë botërore në Evropën Qëndrore dhe në atë Lindore, grupe të caktuara të interesit, me ideologji […]

Lexo më shumë
25 May, 2017
Çka tash?
Nga: Egzon Dahsyla
Politikë

17 vjet pas luftës, dëshira për ndryshim nuk është shuar ende tek të rinjët në Kosovë. Periudha pas daljes nga lufta, u shoqërua me eufori të madhe tek çdo qytetar i Kosovës, me shpresën për ndryshim dhe ditë më të mira në të ardhmen. Por jo.. Paslufta vazhdoi me kriza ekonomike, politike dhe sociale duke […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Problemet që ka Kosova me korrupsionin
Nga: Kreshnike Bruqi
Shëndeti, Të drejtat e njeriut, Politikë

Korrupsioni është një nga termat më të lakuar në vendin tonë qoftë në mediat televizive, bisedat e rëndomëta të qytetarëve dhe në fushatat e ndryshme që po ndërrmirren për luftimin e tij. Sot, me këtë term secili nga ne i definojmë rastet e  jashtëligjshme,  që dëmtojnë mbarëvajtjen e proceseve të cilat janë të lidhura drejtëpërdrejtë […]

Lexo më shumë
10 February, 2017
Ndikimi i masmediave në kriminalitet
Nga: Ponder
Politikë

Informacioni është i shenjtë dhe kjo duhet të jetë moto e synim i masmediave tona.

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?