13 July, 2018
(Srpski) Patrijarhat na Kosovu I njegov uticaj na društvo
Nga: Milan Stojanovic
Uncategorized

Kërkojmë falje, por ky shënim nuk është në gjuhën shqipe.

Lexo më shumë
16 March, 2018
Veset negative tek të rinjtë, problem serioz në shoqërinë tonë
Nga: Lirika Raka
Uncategorized

Duhani, alkooli dhe droga në vitet e fundit kanë shënuar rritje të dukshme në përdorim, nga ana e të rinjëve në vendin tonë. Shqetësuese është mosha e përdoruesve që ka zbritur në nivel të shkollave fillore, ku veçanërisht përdorimi i duhanit dhe marihuanës është bërë pothuajse normale. Por shtrohet pyetja: A mund të bëjmë ne […]

Lexo më shumë
08 March, 2018
Të rinjët kaçanikas përkrah personave me aftësi të kufizuara përmes projektit “Qasje për të gjithë”
Nga: Bleona Shehu
Uncategorized

Mungesa e infrastrukturës për persona me aftësi të kufizuara dhe margjinalizimi i tyre nga shoqëria, i shtyu këta të rinjë kaçanikas të mendojnë mbi sfidat, problemet dhe neglizhencën që po u bëhet këtyre personave në komunën e Kaçanikut. Një grup i të rinjëve arriti që përmes projektit “Qasje për të gjithë” të mbështetur nga Unicef […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Sfidat e jetimëve për strehim në Shqipëri
Nga: Mirvete Brahimaj
Uncategorized

Në Shqipëri një numër i madh i fëmijëve sfidohen dita-ditës me vështirësi të llojeve të ndryshme, duke filluar nga problemi për strehim,ushqim, veshmbathje e nevoja të tjera personale. Ky teatër i zhvilluar në mënyrë reale merr qdo ditë e më shumë vëmendjen e personave, qoftë institucional e zyrtarë të lartë e qoftë edhe njerëz të […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota…
Nga: Njomza Berisha
Uncategorized

Në tekstin shkollor të psikologjisë së klasës së 11-të, mes tjerash shkruan edhe se “truri i mashkullit është për të bërë dhe ai i femrës për të folur”. Nuk përfundon me kaq. Për mashkullin, sipas këtij teksti shkollor, është më e rëndomtë që të jetë më garues, dominues dhe ngulmues, e për femrat më e […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Cilat janë masat ndëshkuese për plagjiaturë?
Nga: Ermir Hoxhaj
Uncategorized

Cilat janë masat ndëshkuese për plagjiaturë? Plagjiatura është shkelje e cila dënohet me ligj! Personat apo kompanitë të cilat bëjnë plagjiaturë janë duke vjedhur në mënyrë të padrejtë. Mirëpo,në Kosovë ka mungesë të artikujve origjinal pasi që ka mungesë te botimeve nga kompanitë botuese ku në shumë shkolla përdoren libra të fotokopjuar pa licencë me […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?