08 December, 2017
Cilat janë masat ndëshkuese për plagjiaturë?
Nga: Ermir Hoxhaj
Uncategorized

Cilat janë masat ndëshkuese për plagjiaturë? Plagjiatura është shkelje e cila dënohet me ligj! Personat apo kompanitë të cilat bëjnë plagjiaturë janë duke vjedhur në mënyrë të padrejtë. Mirëpo,në Kosovë ka mungesë të artikujve origjinal pasi që ka mungesë te botimeve nga kompanitë botuese ku në shumë shkolla përdoren libra të fotokopjuar pa licencë me […]

Lexo më shumë
08 December, 2017
Lajmet e rreme
Nga: blerona hoxha
Uncategorized

Roli informues i gazetarisё fatkeqёsisht po rrezikohet ҁdo ditё e mё shumё pёr shkak tё tendencёs sё gazetarёve pёr tё qenё domosdoshmёrisht tё parёt si dhe interesimi pёr pёrfitim monetar para rolit informues. Nё informimin e pёrditshёm dukuria e lajmeve tё rreme po shtohet ҁdo ditё e mё shumё dhe kjo rezulton tё jetё njё […]

Lexo më shumë
23 March, 2017
Të zhdukurit e luftës në Kosovë(1998-1999)
Nga: Kleita Koci
Të tjera, Uncategorized

Qeshtja e personave të zhdukur vazhdon të mbajë peng shoqërinë Kosovare që nga viti 1998. Si e tillë ajo do të duhej të trajtohet me prioritet nga faktori ndërkombëtar dhe vendor. Sipas Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, mbi 6050 persona janë raportuar të zhdukur si pasojë e luftës së fundit në Kosovë. Familjet e […]

Lexo më shumë
Keni harruar fjalëkalimin?